►  HOME

►  OPLEIDINGEN

►  LINKS

►  CONTACT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Nieuws          

GASTOUDERS

Diverse organisaties in de kinderopvang en ouderverenigingen vinden dat de opvang van kinderen bij gastouders professioneler moet. Eén van de eisen die Staatssecretaris Dijksma hieraan stelt is dat alle gastouders een cursus Eerste Hulp Bij Kinderongelukken volgen.
Gastouderbureaus zullen hun gastouders deze cursus moeten kunnen aanbieden. Op de pagina Opleidingen vindt u meer informatie over deze cursus.

 

EERSTE HULP LANGS DE LIJN 

In opdracht van de KNVB is er een module ontwikkeld die bedoeld is voor begeleiders en trainers van amateur jeugd voetbalteams. Omdat deze mensen vaak onvoldoende tijd hebben om een cursus Eerste Hulp Bij Sportongevallen te volgen is de cursus Eerste Hulp Langs De Lijn bedacht. De cursus is niet zo uitgebreid dan de cursus Eerste Hulp Bij Sportongevallen en neemt daarom ook minder tijd in beslag. De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. letsels van de huid, botten en gewrichten, spieren en pezen, hoofdletsels, thermische letsels, aanleggen van divers verbanden.

 

VLUCHTPLAN…ZOLANG HET NOG KAN

Misschien heeft u de reclame van de Nederlandse Brandwonden Stichting op tv al gezien. Elk jaar sterven er tientallen mensen door brand. Het gebruik van rookmelders en een vluchtplan zorgen ervoor dat u snel en veilig uw huis kunt verlaten. Op de website van de Nederlandse Brandwonden Stichting www.brandwonden.nl kunt u alles hierover lezen en uw persoonlijke vluchtplan maken. Zorg ervoor dat u en uw huisgenoten (dus ook uw kinderen) nu weten wat ze moeten doen als er een brand is. U heeft geen tijd meer voor overleg als uw huis in brand staat.