►  HOME

►  NIEUWS

►  LINKS

►  CONTACT

 

 

Opleidingen

    

 

 

 

 

 

 

 

 

EHBO

BHV

AED

 EHBK

   

 

 

 

 

 

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Een BHV-er leert alleen de levensreddende eerste hulp, maar wat te doen bij kneuzingen, verstuikingen, thermische letsels, elektriciteitsletsels, vergiftigingen. Dit zijn naast stoornissen in het bewustzijn, ademhaling en circulatie slechts enkele onderwerpen die aan bod komen bij een EHBO cursus. In 3 dagen worden uw mensen opgeleid tot EHBO-er volgens de normen van het Oranje Kruis. Op de 4e dag zullen de cursisten worden geŽxamineerd. Tijdens de cursus wordt er regelmatig een lotus ingezet. Dit zijn mensen die zijn opgeleid om wonden te grimeren en ziektes uit te beelden. Zo zullen de cursisten nog beter leren wat de symptomen zijn bij bepaalde letsels.

          Naar boven 

            

          

 

                     

 

 

BHV staat voor Bedrijfs Hulp Verlening. Elk bedrijf is volgens de arbo wet verplicht bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. Wij zorgen dat uw BHV-ers in 2 dagen alles leren op het gebied van communicatie, ontruiming, alarmering, bestrijding van een beginnende brand en levensreddende eerste hulp zoals het reanimeren, stabiele zijligging en Heimlichgreep. Tijdens de herhalingslessen die 1 dag in beslag nemen zorgen wij ervoor dat uw BHV-ers up to date blijven omtrent nieuwe ontwikkelingen en natuurlijk worden alle praktijk handelingen geoefend. Niet door middel van veel vaak standaard theorie, maar met levensechte rollenspellen waarbij gebruik gemaakt wordt van lotussen. Wij geven er de voorkeur aan deze trainingen bij u op het bedrijf te geven zodat uw BHV-ers alleen trainen met hun eigen collega's in hun eigen werkomgeving. Er wordt in groepen van 15-20 personen gewerkt met 2 instructeurs zodat er voor iedereen voldoende aandacht is.

Naar boven 

                         

                         

  

 

 

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Hiermee is een BHV-er / EHBO-er in staat een slachtoffer met een hartstilstand te helpen. Is de overlevingskans van een dergelijk slachtoffer slechts 10% als er wordt gereanimeerd, met de inzet van een AED is deze overlevingskans vele malen hoger, zelfs tot 70%. De training duurt 4 uur met een groepje van maximaal 8 cursisten. De training is volgens de normen van de Nederlandse Reanimatieraad.

Naar boven 

          

                          

 

 

 

 

 

EHBK staat voor Eerste Hulp bij Kinderen. Kinderen zijn geen kleine volwassenen. Niet alleen is hun anatomie anders maar ook het soort letsels en de aanpak verschilt met die van volwassenen. Voor mensen die veel met kinderen werken is deze een training een must. De opleiding bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur waarin de cursisten niet alleen leren wat te doen bij diverse letsels maar ook leren hoe een kind en baby moeten worden gereanimeerd. Er kunnen per training maximaal 15 cursisten deelnemen.

   Naar boven