Sluisstraat 150, 5666 AP, Geldrop +31 6 38122874

Over ons - MG Opleidingen

    You are currently here!
  • Home
  • Over ons

Wij maken het verschil

LoIn 1995 werd heb ik een EHBO cursus gevolgd omdat ik net moeder geworden was en het belangrijk vond om eerste hulp te kunnen verlenen. Kort daarna werd ik gevraagd om in het bestuur te komen waar ik vervolgens 25 jaar de rol van secretaresse heb gehad.

 

Omdat er bij de vereniging behoefte was aan een nieuwe docent heb ik aangeboden de opleiding te gaan volgen en 2 jaar later in 2002 mocht ik mij docent noemen.

Ik vond wel dat ik ook moest weten hoe de EHBO in de praktijk verricht moest worden en dus werd ik lid van Het Nederlandse Rode Kruis waar ik op heel veel evenementen de nodige slachtoffers heb mogen helpen.

Bij de afdeling Eindhoven van het Rode Kruis hebben we een wedstrijdploeg gevormd die ik trainde en waar we grote successen mee hebben geboekt. Aantal keren Brabants kampioen en Landskampioen. Daarom werd ik gevraagd om de trainer te worden van het nationale wedstrijdteam van het Nederlandse Rode Kruis. Ik heb ploegen getraind en begeleid naar wedstrijden in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Ierland en Servië Daarna heb ik dat stokje overgegeven aan een ander.

In 2013 heb ik met succes de opleiding gedaan voor Senior Instructeur bij Het Rode Kruis om instructeurs te kunnen begeleiden en bijscholen in hun werk als instructeur.

Ondertussen ben ik in 2005 ook MG-opleidingen gestart. Het vrijwilligerswerk als docent was zo leuk dat ik heb besloten er mijn beroep van te maken. En nog altijd geef ik met veel plezier elke dag opnieuw weer trainingen op elk gebied van de eerste hulp. Wat is nou leuker dan van je hobby je beroep te kunnen maken.